BMW, Daimler a Audi prizvali ázijských investorov do projektu Here

NETKY.SK • 27 December 2016, 14:41 • 2 min
BMW, Daimler a Audi prizvali ázijských investorov do projektu Here

EINDHOVEN - Nemecké automobilky BMW, Daimler a Audi sa po kúpe spoločnosti Here rozhodli prizvať ázijských investorov, aby si otvorili dvere na čínsky trh. Celkovo 10 % bývalej dcéry Nokie získa čínsky poskytovateľ máp Navinfo, čínsky internetový koncern Tencent a singapurský štátny fond GIC.

slovakia

left justify in out

Here vytvorí s Navinfo spoločný podnik, v ktorom budú mať obidve firmy rovnaký podiel. Podnikanie sa zameria predovšetkým na vytvorenie presných máp Číny, ako aj na fleetové služby.

 

Trojica nemeckých automobiliek v roku 2015 kúpila Here približne za 2,6 miliardy eur, aby vytvorila vlastnú platformu pre navigačné služby a vyvinula presné mapy pre budúce autonómne vozidlá. Ide o neobvyklú spoluprácu konkurenčných výrobcov, ktorí chcú vytvoriť aj jednotnú platformu pre podnikanie v oblasti sieťových služieb pre automobily. Ich cieľom je zlepšiť konkurenčné postavenie voči Google či Apple.

 

Automobilky opakovane zdôrazňovali, že Here bude otvorená platforma a privítajú aj ďalšie spoločnosti. Ostatní výrobcovia neboli veľmi ochotní spolupracovať s Nemcami, no francúzsky koncern PSA Peugeot Citroën tento mesiac ohlásil, že mapy Here použije pri testoch svojich autonómnych vozidiel.

 

Mapy s vysokou presnosťou sú kľúčom pre budúcu autonómnu mobilitu. O Here mali záujem aj čínske firmy, napokon však uspeli nemecké automobilky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona