BMW chce v tomto roku vytvoriť 5-tisíc nových pracovných miest

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 18:38 • 2 min
BMW chce v tomto roku vytvoriť 5-tisíc nových pracovných miest

MNÍCHOV - Nemecká automobilka BMW vytvorila do polovice tohto roka približne 2300 nových pracovných miest, čím počet jej zamestnancov v Nemecku vzrástol na 84.900.

slovakia

left justify in out

 Cieľ na celý tento rok je 5000 nových pracovných miest. Informovala o tom agentúra DPA.
     

V nadchádzajúcich desaťročiach chce BMW vytvoriť nové pracovné príležitosti aj rozšírením výskumného a vývojového centra v Mníchove. "Do roka 2050 plánujeme vytvoriť dodatočné priestory a infraštruktúru až pre 15.000 ľudí od nás aj našich partnerov," povedal projektový manažér Markus Baumgartner. "V súčasnosti vypracúvame detailné plány a v budúcom roku chceme začať v areáli stavebné práce."
     

V prípade týchto 15.000 pracovných miest však nejde o nové pozície, ale skôr o spojenie existujúcich miest v mníchovskom výskumno-vývojovom centre. Netýkajú sa nových pracovných miest, ktoré chce BMW vytvoriť vo svojich najväčších výrobných prevádzkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies