BMW a VW sa budú podieľať na tvorbe siete elektrostaníc

NETKY.SK • 23 Január 2015, 09:24 • 2 min
BMW a VW sa budú podieľať na tvorbe siete elektrostaníc

DETROIT - Nemecké automobilky Volkswagen (VW) a BMW budú spolupracovať so spoločnosťou ChargePoint na vytvorení siete rýchlonabíjacích staníc v USA pre vozidlá na elektrický pohon. Spoločnosti majú v pláne zriadiť v USA takmer sto nabíjacích portov. Je to súčasť snahy podporiť predaj elektrických modelov ako BMW i3 a VW e-Golf.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť ChargePoint v Severnej Amerike prevádzkuje viac ako 20 tis. nabíjacích portov. "Väčšina ľudí to použije zriedka, ale vedomie, že tam stanice sú, zdá sa, odbúra veľkú bariéru nákupu,“ povedal Tom Gage, šéf spoločnosti EV Grid a expert na elektrické vozidlá. Úsilie spoločností BMW a VW prichádza po vybudovaní siete staníc spoločnosti Tesla. Táto sieť pozostáva z viac ako 350 staníc po celom svete, pričom ponúka 2 tis. portov. V USA a v Kanade sa nachádza 160 staníc. 

 

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies