BMD našli Novú tvár módnej scény, stala sa ňou Zlatica Hujbertová

NETKY.SK • 20 Október 2010, 07:41 • 2 min
BMD našli Novú tvár módnej scény, stala sa ňou Zlatica Hujbertová

BMD našli Novú tvár módnej scény, stala sa ňou Zlatica Hujbertová

slovakia

left justify in out

img

V slovenskej metropole sa až do 21. októbra konajú Bratislavské módne dni (BMD). Piaty ročník podujatia otvoril večer finalistov súťaže Nové tváre módnej scény, ktorí tvorili kreácie na tému Bratislava. Dovedna sa v pondelok večer (18.10.) predstavilo na pôde hotela Holiday Inn osem súťažných kolekcií mladých módnych tvorcov, ktorí v súťaži postúpili do finále z celkového počtu 90 prihlásených. Absolútnou víťazkou sa stala 33- ročná Zlatica Hujbertová, ktorá sa pri tvorbe svojej víťaznej kolekcie inšpirovala svetom bezdomovcov.
"Mojou inšpiráciou bolo staré mesto, farby a pocit z toho, keď sa človek prejde mestom a vidí ľudí, ktorých tam nechce vidieť. Mala som obavu, že sa to nebude každému páčiť, ale riskla som to," povedala pre TASR Hujbertová, ktorá zvolila pre svoju kolekciu šedé farby. Sivé, hnedé odtiene a čiernu farbu doplnila štrasovými kameňmi.
"Chcela som byť iná, vedela som, že buď budem robiť niečo pekné, čo sa druhým bude páči, alebo budem robiť to, čo je moje," dodala absolútna víťazka súťaže Nová tvár módnej scény. Osobnosti, ktoré by návrhárka chcela obliekať, si zatiaľ nevyberá. "Obliekla by som každého, kto by si to vedel predstaviť, že sa vie predstaviť v mojich veciach," uzavrela s úsmevom Hujbertová.
"Skutočne vychádzala z odevov pre bezdomovcov, to vrstvenie, súhra farieb ulice, bola to aj tvarová štúdia a štúdia detailov, ktoré boli naozaj výnimočné," komentovala na tlačovej konferencii BMD víťaznú kolekciu módna návrhárka Iveta Ledererová, ktorá bola zároveň členkou poroty projektu Nová tvár módnej scény.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies