Blur pred nahratím nového albumu absolvovali terapiu

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 12:45 • 2 min
Blur pred nahratím nového albumu absolvovali terapiu

LONDÝN - Členovia britskej rockovej kapely Blur absolvovali pred nahrávaním nového albumu The Magic Whip terapiu, aby vyriešili spory z minulosti. V rozhovore pre magazín Mojo to prezradil gitarista Graham Coxon s tým, že šlo o problémy spojené s jeho odchodom zo skupiny v roku 2002.

slovakia

left justify in out

"Hoci sme to všetko hodili za hlavu, keď sme sa zas dali dokopy, uvedomil som si, že to na nás stále má vplyv. Počas tých rokoch, čo som nebol v kapele, som pravdepodobne povedal pre médiá niekoľko hlúpostí, pretože nebolo úplne jasné, prečo sme nefungovali ako štvorčlenná kapela. Niekoľkokrát sme sa preto stretli, pričom v jednom prípade šlo o meditačné sedenie, kde sme museli hovoriť o nepríjemných veciach. Ak mám byť úprimný, posledných pár rokov, čo som bol súčasťou Blur, sme neboli dobrými priateľmi, ktorí si môžu len tak kedykoľvek navzájom zavolať. Každý z nás si riešil vlastné problémy, vlastné životy," vyhlásil Coxon.

 

Spomínaná nahrávka The Magic Whip, ktorá vyjde 27. apríla, je prvým albumom Blur od roku 2003 a zároveň prvým od roku 1999, ktorý nahrali znova v kompletnej zostave aj s Coxonom. Ten sa totiž na doteraz poslednej štúdiovke Think Tank (2003) podieľal len na skladbe Battery In Your Leg. Očakávaná novinka bude obsahovať dvanásť piesní, ktoré skupina nahrávala v Hongkongu.

 

Blur vznikli v roku 1988 v Londýne pričom spočiatku vystupovali pod názvom Seymour. Debutový album s názvom Leisure vydali o tri roky neskôr. Nasledovali nahrávky Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997) a 13 (1999). Po vydaní posledného menovaného albumu však ohlásili prerušenie činnosti a odvtedy sa jednotliví členovia kapely venovali predovšetkým iným projektom. Blur pauzu niekoľkokrát prerušili, pričom v roku 2003 vydali spomínaný album Think Tank. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako There's No Other Way, Girls & Boys, Parklife, Country House, Stereotypes, Song 2, Tender, Beetlebum alebo Coffee & TV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies