Blokádu na hraničnom priechode Užhorod - Vyšné Nemecké ukončili

NETKY.SK • 23 Február 2017, 13:25 • 2 min
Blokádu na hraničnom priechode Užhorod - Vyšné Nemecké ukončili

BRATISLAVA - Na cestnom hraničnom priechode Užhorod – Vyšné Nemecké dnes o 12:15 ukončili blokádu nákladnej dopravy ukrajinskí občianski aktivisti.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, štrajkujúci ukrajinskí vodiči, ktorí 22. februára úplne zablokovali nákladnú dopravu na ukrajinskej strane hraničného priechodu, ukončili štrajk a uvoľnili priechod všetkým vozidlám v smere na Ukrajinu aj na Slovensko.

"Colníci plynule vybavujú všetky nákladné vozidlá v oboch smeroch. V dôsledku blokády sa však vytvorili čakacie doby v oboch smeroch. Na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu sa čaká 120 minút, na vstupe z Ukrajiny na Slovensko 90 minút," uviedla Baloghová s tým, že čakacie doby sa však až do rozpustenia kolón môžu zvýšiť. Momentálne pred vstupom do colného priestoru na slovenskej strane čaká do 30 nákladných vozidiel. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies