Blokáda ruskej sociálnej siete vyvolala rozruch

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 16:59 • 2 min
Blokáda ruskej sociálnej siete vyvolala rozruch

MOSKVA - Ruské úrady v piatok dočasne zablokovali najpopulárnejšiu ruskú sociálnu sieť VKontakte, uviedla britská vysielacia stanica BBC na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

"Je to omyl spôsobený ľudským zlyhaním", oznámil dozorný úrad Roskomnadzor. Sociálna sieť, na ktorej je zaregistrovaných 210 miliónov účastníkov, je jedným z najdôležitejších fór odporcov prezidenta Vladimira Putina. Podľa ruských médií sieť kritizoval ombudsman pre práva detí za šírenie pornografie. Zakladateľ siete Pavel Durov je v spore s úradmi od čias, keď ho tajné služby žiadali o uzavretie internetových fór, prostredníctvom ktorých opozícia organizuje od decembra 2011 svoje protesty, čo Durov odmietol.

Kritici v blokovaní sociálnej siete vidia ďalšiu snahu prezidenta Putina vykonávať kontrolu nad občanmi a umlčať opozíciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies