Blokáda Hormuzského prieplavu nie je len zastrašovanie

NETKY.SK • 15 Júl 2012, 23:05 • 2 min
Blokáda Hormuzského prieplavu nie je len zastrašovanie

Blokáda Hormuzského prieplavu nie je len zastrašovanie - Politika Varovanie Iránu, že by mohol zablokovať strategický Hormuzský prieplav, nie sú len zastrašovaním, povedal dnes hlavný veliteľ iránskych ozbrojených síl Hassan Firuzabádí. Cez Hormuzský prie

slovakia

left justify in out

img

Varovanie Iránu, že by mohol zablokovať strategický Hormuzský prieplav, nie sú len zastrašovaním, povedal dnes hlavný veliteľ iránskych ozbrojených síl Hassan Firuzabádí.
      Cez Hormuzský prieplav prúdi podľa odhadov 20 percent ropy z Perzského zálivu. Irán pohrozil, že jeho zatvorením bude reagovať na vonkajšiu agresiu, píše agentúra DPA.
      "Západ si môže myslieť, že len blufujeme so zablokovaním Hormuzského prieplavu, už však máme dobré plány na to, ako to uskutočniť," povedal Firuzabádí pre agentúru Fars.
      "Nemáme bezprostredný plán zablokovať Hormuz, je však povinnosťou ozbrojených síl, aby boli pripravené na každý scenár," dodal generál.
      Európska únia zakázala dovoz iránskej ropy, ako aj poskytovanie poistenia pre plavidlá prevážajúce iránsku ropu od 1. júla. Americké sankcie zamedzujú hlavným obchodným partnerom Teheránu v nákupe iránskej ropy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies