Blok maďarskej atómovej elektrárne v Paksi pre poruchu odstavili

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 14:55 • 2 min
Blok maďarskej atómovej elektrárne v Paksi pre poruchu odstavili

BUDAPEŠŤ - Prvý blok atómovej elektrárne v juhomaďarskom Paksi bol dnes ráno odstavený pre poruchu riadiaceho zariadenia, informovala agentúra MTI, podľa ktorej odborníci pracujú na zistení presnej príčiny poruchy a na jej odstránení.

slovakia

left justify in out

Príslušný štátny dozorný orgán OAH na svojej internetovej stránke konštatoval, že blok sa zastavil automaticky v súlade s plánom pre takýto prípad a takisto v súlade s predpismi pre nukleárnu bezpečnosť. "Bezpečnosť bloku nebola a nie je vystavená žiadnemu nebezpečenstvu," píše sa vo vyhlásení OAH.

 

Činnosť bloku obnovia po odhalení a odstránení poruchy pod dozorom OAH. Komunikačný riaditeľ spoločnosti MVM Paksi Atomerömü Antal Kovács uviedol, že reaktor napoja na elektrickú sieť pravdepodobne ešte dnes popoludní. Porucha neovplyvnila fungovanie ďalších troch reaktorov, dodal Kovács.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona