Blockstream Satellite: Nová služba umožní prijímať Bitcoiny z vesmíru

NETKY.SK • 8 September 2017, 13:46 • 2 min
Blockstream Satellite: Nová služba umožní prijímať Bitcoiny z vesmíru

SAN FRANCISCO – Spoločnosť Blockstream, ktorá sa venuje technológii blockchain, vyvolala svojou video upútavkou značný rozruch medzi nadšencami vesmíru a používateľmi kryptomien. Plánuje totiž vytvoriť systém satelitov, ktoré budú prenášať bloky Bitcoinov z vesmíru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Americká spoločnosť prichádza s novou službou Blockstream Satellite, ktorá v reálnom čase vysiela informácie o reťazci blokov Bitcoinu zo satelitov vo vesmíre takmer každému na planéte. Služba pokrýva približne dve tretiny pevniny na Zemi a podľa vyhlásenia spoločnosti budú pokryté čoskoro aj ďalšie oblasti. Do konca roka by mala byť služba dostupná každej osobe na planéte.

 

img

"Spustenie služby Blockstream Satellite prináša možnosť používania Bitcoinu ešte viac ľuďom na svete. Keď bude mať k reťazci blokov Bitcoinu prístup viac ľudí aj vďaka bezplatnému prenosu z družíc Blockstream Satellite, tak očakávame, že globálny dosah prinesie ešte viac používateľov a tým sa posilní celková robustnosť siete," povedal Adam Back, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Blockstream.

Sieť Blockstream Satellite sa v súčasnosti skladá z troch geosynchronizovaných satelitov na rôznych miestach nad Zemou, ktoré pokrývajú štyri kontinenty: Afriku, Európu, Južnú a Severnú Ameriku. Blockstream používa rovnakú šírku pásma ako existujúce komerčné satelity: Galaxy 18 (pokrýva Severnú Ameriku), Eutelsat 113 (pokrýva Južnú Ameriku) a dva transpondéry na družici Telstar 11N (jeden pokrýva Afriku a druhý Európu).

 

 

Pozemné stanice, nazývané teleporty, posielajú verejné dátové bloky Bitcoinu na satelity v sieti, ktorých vysielanie následne pokrýva veľké oblasti po celom svete. Pridávajú sa stále ďalšie satelity a teleporty, aby sa do konca roka dosiahlo celosvetové pokrytie.

Očakáva sa, že služba Blockstream Satellite bude obzvlášť užitočná pre ľudí v odľahlých regiónoch rozvojového sveta so zlým pripojením na internet.

Signál z družíc môže prijímať ktokoľvek pomocou malej satelitnej paraboly (podobne ako satelitnú TV) a USB SDR (softvérové rádiové rozhranie). Celkové náklady na zariadenia pre používateľa sú približne 100 dolárov, keďže softvér je bezplatný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies