Bločková lotéria nezvládla nápor stotisíc súťažiacich, Tiposu padol systém

NETKY.SK • 16 September 2013, 16:01 • 2 min
Bločková lotéria nezvládla nápor stotisíc súťažiacich, Tiposu padol systém

BRATISLAVA - Infraštruktúra národnej bločkovej lotérie čelila v pondelok niekoľkým útokom, ktoré zahlcovali systém státisícmi dotazov.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca národnej lotériovej spoločnosti Tipos Rastislav Čépe, približne medzi 10:00 a 12:00 dopoludnia tak systém zaznamenával čiastočné výpadky. "Naša infraštruktúra aj systém jej zabezpečenia je silnejšia ako infraštruktúra mnohých inštitúcií, ale takéto masívne útoky kombinované s reálnym množstvom záujemcov o registráciu spôsobili čiastočné výpadky, ktoré sa priebežne odstraňujú," vyhlásil generálny riaditeľ Tiposu Ladislav Kriška.

Mnohí záujemcovia o registráciu tiež mohli naraziť na fakt, že mailové kontá spoločností poskytujúcich mailové adresy vyhodnotili záujem svojich klientov ako možný útok na seba a zablokovali prístupy pre komunikáciu s Tiposom. Chvíľkový problém nastal aj s kontami Gmail, kde interný IT systém tohto providera vyhodnotil nápor žiadostí o registráciu v lotérii ako spam. 

Tipos priebežne vyhodnocuje všetky podnety a vzniknuté problémy a odstraňuje ich. 

Počas prvých dvanástich hodín prijala národná bločková lotéria viac ako 101 tis. registrácií pokladničných bločkov. V dopoludňajších hodinách bolo registrovaných každú jednu minútu priemerne 300 bločkov. Prvý bloček bol zaregistrovaný už 10 sekúnd po polnoci. 

DDoS (distributed denial of service) útoky znamenajú tisícky zaslaných dotazov na servery. Po preťažení sa stránky, ktoré sú na nich uložené, stanú neprístupnými.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona