Bločková lotéria bude prinášať výhry každé dva týždne

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 12:09 • 2 min
Bločková lotéria bude prinášať výhry každé dva týždne

BRATISLAVA - Pripravovaná lotéria pokladničných dokladov by mala súťažiacim od októbra tohto roka prinášať výhry každé dva týždne. Podľa predstáv rezortu financií budú ceny v lotérii finančné a mali by byť na úrovni niekoľkých tisícok eur.

slovakia

left justify in out

"Máme ambíciu, aby sme výhercov mali každé dva týždne aspoň desať, samozrejme s rôznou úrovňou výhry," uviedol v piatok štátny tajomník ministerstva Peter Pellegrini.

Rezort financií zároveň podnikateľov ubezpečuje, že nová lotéria si nevyžiada dodatočné náklady na prípadnú úpravu registračných pokladníc. Podľa slov štátneho tajomníka totiž už dnes každý blok obsahuje potrebné údaje. "Prvého zlosovania sa môžu zúčastniť bločky vystavené od 1. septembra 2013, to znamená, že v priebehu septembra všetky vystavené bločky si už budú môcť spotrebitelia ponechať a pripraviť sa tak, aby mohli od októbra do lotérie prostredníctvom údajov vstúpiť," uvádza Pellegrini. 

Konkrétne podmienky novej lotérii pripraví podľa prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho národná lotériová spoločnosť Tipos, a to v hernom pláne. Kupujúci, ktorí budú mať záujem sa do lotérie zapojiť, pritom budú môcť využiť štyri možnosti. Tiket s údajmi z pokladničného dokladu budú môcť vyplniť na webe, sms-kou, prípadne fyzicky na zberných miestach Tiposu. Niektorí partneri národnej lotériovej spoločnosti budú podľa šéfa daniarov vedieť bločky aj automaticky zaregistrovať. Predtým, ako však výherca získa svoju výhru, bude sa musieť preukázať bločkom, na základe ktorého tiket vyplnil. 

Poslanci NR SR uviedli novú lotériu pokladničných dokladov do života v uplynulom týždni, a to nepriamou zmenou zákona o hazardných hrách, ktorú presadili v rámci novely Colného zákona. Novela Colného zákona by účinnosť mala po podpísaní prezidentom nadobudnúť od začiatku júla tohto roka, avšak zmeny týkajúce sa tzv. bločkovej lotérie by mali byť účinné od 1. septembra 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies