Blockchainová technológia spoločnosti Ripple umožní platby cez mobilnú aplikáciu pre domáce platby v Japonsku

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 17:26 • 2 min
Blockchainová technológia spoločnosti Ripple umožní platby cez mobilnú aplikáciu pre domáce platby v Japonsku

Ripple vyvíja blockchainovú technológiu v spolupráci so spoločnosťou Japan Bank Consortium, ktorá zahŕňa 61 bánk. Táto aplikácia umožní zákazníkom vykonávať peňažné prevody takmer okamžite. Aplikácia bude fungovať 24 hodín denne 7 dní v týždni.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia spoločnosti Ripple bude aplikácia „MoneyTrap“ prvou mobilnou aplikáciou svojho druhu, ktorú vyvinú a použijú rôzne banky v Japonsku.

 

SBI NET Sumishin Bank, Suruga Bank and Resona Bank budú zrejme prvými finančnými inštitúciami, ktoré na jeseň roku 2018 spustia mobilnú aplikáciu.

 

Japonské bankové konzorcium je vedené spoločnosťou SBI Ripple Asia a zahŕňa viac ako 80% bankových aktív v Japonsku. Aplikácia MoneyTrap poskytne na požiadanie platby väčšine japonskej populácie s týmto konzorciom.

 

Takashi Okita, generálny riaditeľ spoločnosti SBI Ripple Asia povedal:

 

„Sme hrdí na to, že využívame blockchainovú technológiu Ripple prostredníctvom našej novej mobilnej aplikácie MoneyTrap na zlepšenie platobnej infraštruktúry v Japonsku. Veríme, že môžeme odstrániť zbytočné prieťahy platieb a vytvoriť pre našich zákazníkov rýchlejšie, bezpečnejšie a efektívnejšie domáce platby.“

 

Ripple ako revolúcia domácich a cezhraničných platieb

 

Ripple vo všeobecnosti pracuje na znížení problémov cezhraničných platieb a zvyšovaní ich efektívnosti. V súčasnosti používa xCurrent približne 100 finančných inštitúcií. Ripple okrem toho pracuje aj s xRapid, ktorý zahŕňa XRP do medzinárodných platobných tokov na požiadanie.

 

„Spustenie mobilnej aplikácie MoneyTrap predstavuje nepretržitý záväzok spoločnosti Ripple poskytovať svojim partnerom v celej Ázii a vo svete riešenia založené na blockchainovej technológii, ktorá výrazne zlepší zákaznícke platby,“ vyhlásil riaditeľ pre spoločné partnerstvá spoločnosti Ripple.

 

„Sme hrdí, že sme poskytli túto technológiu, ktorá nielen zlepšuje skúsenosti s medzinárodnými platbami, ale má aj aplikácie pre domácu platobnú infraštruktúru,“ dodal.

 

Týmto spôsobom spoločnosť Ripple pracuje na znížení problémov pri domácich a medzinárodných platbách. Cieľom spoločnosti Ripple je vytvoriť produkt, kde by sa peniaze mohli pohybovať na internete ako informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies