Bloc Party zverejnili názov nového albumu aj prvý singel

NETKY.SK • 6 Október 2015, 11:17 • 2 min
Bloc Party zverejnili názov nového albumu aj prvý singel

LONDÝN - Anglická indierocková skupina Bloc Party predstavila vo štvrtok večer v BBC Radio 1 nový singel The Love Within, ktorý sa bude nachádzať na jej pripravovanej piatej štúdiovke.

slovakia

left justify in out

Tá dostala názov Hymns, pričom sa na nej podieľali už aj noví členovia - bubeníčka Louise Bartle a basgitarista Justin Harris. Tí nahradili v kapele Matta Tonga a Gordona Moakesa. Prvý menovaný opustil formáciu ešte predvlani, Moakes tak spravil tento rok v marci. V Bloc Party tak po ich odchode zostali iba spevák Kele Okereke a gitarista Russell Lissack. Termín vydania nového albumu zatiaľ neoznámili.

 


Bloc Party vznikli v roku 1999 v Londýne a debutovali albumom Silent Alarm (2005) obsahujúcim hity ako Banquet či Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritikov i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a skupina si zaň vyslúžila aj nomináciu na Mercury Prize, ktorú však napokon získali Antony and the Johnsons.

 

Nasledovali nahrávky A Weekend In The City (2007) a Intimacy (2008). Po skončení turné k druhej menovanej ohlásila skupina v roku 2009 prestávku, počas ktorej sa Okereke prezentoval debutovou sólovkou The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). V roku 2011 kapela obnovila činnosť, následne vydala zatiaľ poslednú štúdiovku Four (2012) a EP s názvom Nextwave Sessions (2013), po ktorom znova ohlásila pauzu. Počas nej Okereke vydal druhú sólovku Trick (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies