Bloc Party začali nahrávať nový album

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 13:43 • 2 min
Bloc Party začali nahrávať nový album

LONDÝN - Anglická indierocková skupina Bloc Party, ktorá v roku 2013 ohlásila pauzu, začala nahrávať nový album. V rozhovore pre austrálske rádio Triple J to prezradil frontman Kele Okereke.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že je to prvý raz, čo o tom hovorím, ale momentálne nahrávame nový album. Znie úplne odlišne od všetkého, čo sme v minulosti nahrali, ale to hovorí každý. Myslím, že máme nápady na približne 18 skladieb a počas nasledujúcich mesiacov ich chcem zrealizovať," uviedol 33-ročný Okereke, ktorý v spomínanom rádiu taktiež zahral novú skladbu s názvom Exes.

 

Bloc Party vznikli v roku 2003 v Londýne a debutovali o dva roky neskôr albumom Silent Alarm (2005) obsahujúcim hity ako Banquet či Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritikov i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a skupina zaň získala aj nomináciu na Mercury Prize, ktorú však napokon získali Antony and the Johnsons. Nasledovali nahrávky A Weekend In the City (2007) a Intimacy (2008). Po skončení turné k druhej menovanej ohlásila skupina v roku 2009 prestávku, počas ktorej sa Kele Okereke prezentoval debutovou sólovkou The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). V roku 2011 kapela obnovila činnosť, následne vydala zatiaľ poslednú štúdiovku Four (2012) a EP s názvom Nextwave Sessions (2013), po ktorom znova ohlásila pauzu. Počas nej Okereke vydal druhú sólovku Trick (2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies