Bloc Party streamujú očakávaný album Hymns

NETKY.SK • 27 Január 2016, 12:15 • 2 min
Bloc Party streamujú očakávaný album Hymns

LONDÝN - Anglická kapela Bloc Party sprístupnila na vypočutie očakávaný album Hymns, ktorý oficiálne vyjde 29. januára.

slovakia

left justify in out

Novinka, z ktorej pochádza napríklad singel The Love Within, bude obsahovať v základnej verzii jedenásť skladieb, pričom deluxe edícia bude o štyri piesne bohatšia. O produkciu sa postarali Tim Bran a Roy Kerr.


Hymns bude prvým albumom Bloc Party, na ktorom sa podieľali už aj noví členovia - bubeníčka Louise Bartle a basgitarista Justin Harris. Tí v kapele nahradili Matta Tonga a Gordona Moakesa. Prvý menovaný opustil formáciu v roku 2013, Moakes tak spravil vlani. V Bloc Party tak po ich odchode zostali iba spevák Kele Okereke a gitarista Russell Lissack. Formácia potvrdila účasť na festivale Grape, ktorý sa bude konať 12. a 13. augusta na letisku v Piešťanoch.


Bloc Party vznikli v roku 1999 v Londýne. Vo februári 2005 vydali debutový album Silent Alarm s hitmi ako Banquet či Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritiky i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a skupina si zaň vyslúžila aj nomináciu na Mercury Prize, ktorú však napokon získali Antony and the Johnsons. Nasledovali nahrávky A Weekend In The City (2007) a Intimacy (2008).

 

Skupina v roku 2009 ohlásila prestávku, počas ktorej sa Okereke prezentoval debutovou sólovkou The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). V roku 2011 kapela obnovila činnosť, následne vydala zatiaľ poslednú štúdiovku Four (2012) a EP s názvom Nextwave Sessions (2013), po ktorom znova ohlásila pauzu. Počas nej Okereke vydal druhú sólovku Trick (2014).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies