Bližňák vymenil Kukumberga, mimo súpisky traja hráči

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 15:41 • 2 min
Bližňák vymenil Kukumberga, mimo súpisky traja hráči

HELSINKI - Vedenie slovenskej výpravy na majstrovstvách sveta v hokeji v Helsinkách nezapíše počas štvrtkového úvodného direktoriátu na súpisku trio korčuliarov.

slovakia

left justify in out

Úvodný duel šampionátu budú z tribúny sledovať Marcel Haščák, Marko Daňo a Ivan Švarný.Po popoludňajšom tréningu v Hartwall Areene to potvrdil asistent reprezentačného trénera Peter Oremus. Na úvodnej súpiske bude 22 hokejistov - traja brankári, sedem obrancov a dvanásť útočníkov.

V zložení jednotlivých formácií prišlo vo štvrtok k menšej zmene. Medzi Brankom Radivojevičom a Tomášom Kopeckým korčuľoval Mário Bližňák, jeho miesto v strede útoku s Michelom Miklíkom a Tomášom Záborským zaujal Roman Kukumberg. "Čakali sme na Mariána Gáboríka, ktorý však napokon pre zdravotné problémy nepríde. Máme tu Tomáša Kopeckého, skúsime vyriešiť otázku centra týmto spôsobom," uviedol Peter Oremus.

Tréneri už majú jasno aj v otázke, kto z gólmanov pôjde v piatok o 16.15 h miestneho času (15.15 h SELČ) do bránky. Zatiaľ to však nebudú prezentovať verejnosti. "Odpoveď na brankársku otázku poznáme, ale zatiaľ si ju necháme pre seba. A či vyskúšame oboch gólmanov v úvode šampionátu? Možností je viacero, budeme ich riešiť po konzultáciách s hlavným trénerom," doplnil dlhoročný skalický kouč a dnes hlavný tréner Vítkovíc.

Členovia realizačného tímu už myslia na úvodný zápas na šampionáte. Vo štvrtok predpoludním absolvovali s hráčmi konzultácie o hre Francúzska. Popoludňajší hodinový tréning na hlavnej ploche viedol Peter Oremus, hlavný kormidelník Vladimír Vůjtek ho sledoval len zo striedačky. Krátko pred jeho koncom musel odísť na míting trénerov i vedení výprav.

Zostava zo štvrtkového popoludňajšieho tréningu SR:
Staňa, Janus, J. Hudáček - Sekera, Mezei, Ďaloga, Sersen, Jurčina, Vydarený, V. Mihálik, Švarný - T. Kopecký, Bližňák, Radivojevič - Šatan, Stümpel, L. Hudáček - Miklík, Kukumberg, Záborský - Bartek, Ölvecký, Surový - Daňo, Marcel Haščák



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona