Bližňák o neefektivite svojho útoku: Potrebujeme 'špinavý' gól

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 09:11 • 2 min
Bližňák o neefektivite svojho útoku: Potrebujeme 'špinavý' gól

OSTRAVA - Druhý útok slovenskej reprezentácie predviedol v oboch úvodných dueloch na MS dobré výkony, vytváral pekné akcie, bol veľmi nebezpečný pred bránkou a v oboch bol strelecky najaktívnejší. Jediné, čo mu chýba, sú góly. Trio Richard Pánik, Mário Bližňák a Milan Bartovič si v úvodných dvoch dueloch na šampionáte v Ostrave napriek aktivite pripísalo do štatistík iba jedinú asistenciu.

slovakia

left justify in out

"Hráme spolu dobre a teší nás to. No potrebovali by sme už nejaký šťastný odraz, nejaký ten 'špinavý gól', nech nás to nakopne aj strelecky," vyznal sa pre TASR center formácie Bližňák, ktorý s Bartovičom navyše nastupujú aj v oslabeniach.

V zápase s Bieloruskom (2:1 pp) vyslala trojica na brankára dokopy 11 striel, najviac zo všetkých útočných formácií, a pripravila kopec ďalších príležitostí. Najväčšie z nich v druhej tretine. Najprv sa v oslabení dostali do rýchleho brejku, no Bartovič po prihrávke Bližňáka neuspel. Krátko po polhodine hry pripravili skvelú streleckú príležitosť aj pre obrancu Adama Jánošík, ale opäť vynikol Kevin Lalande. "Dúfam, že budeme v týchto výkonoch pokračovať aj ďalej. A ak to dokážeme, verím, že tie body potom prídu," pokračoval dvadsaťosemročný stredný útočník.

 

Celkove však hodnotil nedeľňajšie vystúpenie pozitívne a tešil sa z vybojovaných dvoch bodov. "Myslím si, že sme podali veľmi bojovný výkon. Na oboch stranách chytali výborne brankári. Hala nás stále hnala dopredu, aj keď sme prehrávali 0:1. Mali sme tam šance, no akoby nám to trošku odskakovalo. Nakoniec to musel vziať do rúk Andrej Meszároš, ktorý dal prvé dva góly v reprezentácii. Vytiahol to v správny čas," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona