Blízi sa očakávaný zápas v UFC McGregor vs Mendes

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 15:00 • 2 min
Blízi sa očakávaný zápas v UFC McGregor vs Mendes

LAS VEGAS - Nezadržateľne sa blíži jedna z najočakávanejších udalostí tohto leta, UFC 189 Conor McGregor VS Chad Mendes.

slovakia

left justify in out

Pozrime sa teda trocha bližšie na oboch zápasníkov. Írsky McGregor je jeden z najkvalitnejších zápasníkov  dnešnej doby v stoji. Čo sa týka jeho zápasov v UFC, tak má za sebou 5 výhier, jeho celkové skóre je 17 výhier a 2 prehry.

 

No ak si pozrieme jeho súperov v UFC nebol medzi nimi žiadny kvalitný grappler (bývalý zápasník, judista alebo zápasník brazilskeho jiu jitsu) . V každom zápase preferoval boj v stoji, čo možno vyhovovalo aj jeho súperom, no ani jeden na neho nemal (štyri krát zápas ukončil predčasne). V podstate ani nevieme ako bude reagovať na niekoho kto bude preferovať ztrhy, a boj na zemi. Ale že by sa McGregor bál zápasníkov to sa určite nedá povedať, on aj jeho tým si myslí, že je neporaziteľný. No ktovie čo si o tom myslí vedenie UFC keď mu zatiaľ zadelilo prevažne zápasníkov, ktorý nepreferovali zem. Celkom ľahko sa dostal k titulovému zápasu. Možno v ňom vidí vedenie UFC aj dobrý biznis. Jeho osobnosť je taká kontroverzná a provokačná, že má milióny fanúšikov nielen v USA a v Írsku ale po celom svete. Zápasiť ho chcú vidieť jeho fanúšikovia, no aj tí čo ho nenávidia.

 

Pozrime si zápasníkov ako Alexander Gustafsson, Michael Bisping alebo Dan Hardy (samozrejme ich je oveľa viacej) všetci preferovali boj v stoji, čo je aj pochopiteľné lebo všetci sú bývalí kickboxeristi, boxeristi alebo thayský boxeri.  Každý z nich stroskotal na prvom kvalitnom grapplerovi. Samozrejme tieto prehry im aj veľa dali lebo po nich sa väčšinou vrátili do oktagonu s oveľa lepším zápasením. McGregor vyhral nad tvrdými súpermi, o tom niet pochýb. Bude to určite zaujímavé vidieť ho proti takému kvalitnému grapplerovi ktorý sa neustále zlepšuje aj v stoji. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies