Blind po ďaľšej prehre Oranjes: Nemáme to vo vlastných rukách

NETKY.SK • 7 September 2015, 10:15 • 2 min
Blind po ďaľšej prehre Oranjes: Nemáme to vo vlastných rukách

KONYA - Šance holandskej futbalovej reprezentácie postúpiť na EURO 2016 sa čoraz viac vzďalujú. Po domácom zakopnutí s Islandom inkasovali Oranjes ďalší tvrdý úder a po hladkej prehre 0:3 v Turecku klesli v tabuľke na štvrtú priečku, ktorá nestačí ani na účasť v baráži.

slovakia

left justify in out

Na tím z "krajiny polmesiaca" strácajú bronzoví medailisti z MS 2014 dve kolá pred koncom kvalifikácie dva body. Absencia zraneného Arjena Robbena bola na štadióne v meste Konya viac ako citeľná. "Náš osud už nemáme vo vlastných rukách. Rýchlo sme inkasovali dva góly a potom sa nám už ťažko niečo robilo s výsledkom," povedal pre holandskú televíziu NOS tréner Holanďanov Danny Blind.

 

Kanonier Robin van Persie sa proti tureckej obrane vôbec nepresadil, po zápase neskrýval veľké sklamanie: "Celá kvalifikácia je neuveriteľne náročná. Ešte nám síce bliká nádej, ale už to nemáme vo vlastných rukách, čo je hrozné." Skúsený stredopoliar Wesley Sneijder ťažko hľadal príčiny prehry. "Možno je v tom aj kus smoly, možno nedostatok sebavedomia. V úvode zápasu sme neboli dostatočne koncentrovaní a domáci nás za to potrestali dvomi gólmi," uviedol pre akreditované médiá hráč Galatasarayu Istanbul.

 

Holandské médiá po ďalšom neúspechu národného tímu nešetrili slovami kritiky. "S Holandskom už netreba počítať," hlásil titulok pondelňajšieho vydania denníka Algemeen Dagblad. Podľa periodika Volkskrant Blindova družina nemá dostatočnú kvalitu, kondíciu, rýchlosť, odvahu a nepôsobí na ihrisku ako tím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies