Blikk: V Tate mohol lúpiť ozbrojený gang zo Slovenska

NETKY.SK • 7 September 2013, 11:22 • 2 min
Blikk: V Tate mohol lúpiť ozbrojený gang zo Slovenska

BUDAPEŠŤ - Ozbrojený štvorčlenný gang, ktorý vo štvrtok prepadol klenotníctvo v severomaďarskom meste Tata a s lupom ušiel na slovenské územie, mohol byť ten istý, ktorý vlani vylúpil záložňu v Siófoku. Spôsob spáchania trestného činu bol v oboch prípadoch takmer úplne rovnaký, konštatoval dnes maďarský denník Blikk.

slovakia

left justify in out

Noviny zdôraznili, že v oboch prípadoch prišli zločinci na miesto činu autami zrejme ukradnutými na Slovensku, preto je možné, že ide o gangstrov zo SR. V oboch prípadoch boli páchatelia maskovaní a dbali na to, aby nezanechali vzorky DNA. Vozidlá, ktorými utiekli, podpálili. Podľa Blikku slovenská polícia so psami prehľadáva okolie obcí, kde páchatelia prekročili štátnu hranicu na Dunaji motorovým člnom a pátrajú po svetlomodrom aute značky Citroen Berlingo, s ktorým štvoricu čakal na brehu ich kumpán.

Súvislosť medzi prípadom v Siófoku a v Tate nemožno vylúčiť, uviedol pre denník kriminalistický expert Péter Tarjányi. "Je dokonca možné, že táto banda má na svedomí viac lúpeží podobného charakteru v okolitých krajinách. Sú to profesionáli, ktorí si určite miesto činu najskôr obhliadli, preto by bolo vhodné preveriť záznamy bezpečnostných kamier," dodal.

Traja páchatelia vo štvrtok predpoludním so zbraňou v ruke prinútili predavačku klenotníctva odovzdať zlaté šperky s celkovou hmotnosťou zhruba dvoch kilogramov a z miesta činu ušli bližšie nešpecifikovaným autom, v ktorom ich čakal vodič. Maďarská polícia do pátrania po štvorici nasadila vrtuľník z Budapešti. Páchatelia odišli z miesta činu autom k Dunaju, vozidlo podpálili a motorovým člnom ušli na územie Slovenskej republiky. Policajti prenasledovali zločincov z Taty smerom na Ostrihom, keď im pred auto páchatelia hodili kovové predmety, ktoré im prerazili pneumatiky. Pri obci Neszmély lupiči podpálili vozidlo a motorovým člnom sa preplavili na slovenský breh Dunaja. Tam podpálili aj čln.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies