Blesky zabili v Nigérii a Ugande desiatky ľudí

NETKY.SK • 30 Jún 2011, 09:09 • 2 min
Blesky zabili v Nigérii a Ugande desiatky ľudí

Blesky zabili v Nigérii a Ugande desiatky ľudí

slovakia

left justify in out

img

Desiatky ľudí zabili v ostatných dňoch blesky v Nigérii a Ugande.
      V utorok blesk zasiahol školu na stredozápade Ugandy. O život prišlo 22 žiakov a učiteľ. Ďalších 51 žiakov vo veku od sedem do 16 rokov bolo zranených. Informovali o tom dnes tamojšie oficiálne zdroje. K tragédii došlo  približne 260 kilometrov západne od hlavného mesta Kampala.
      Blesk zasiahol v utorok aj ďalšiu školu, približne 320 kilometrov severozápadne od Kampaly. Zranenia utrpelo 37 žiakov a dvaja učitelia.
      Jednou z príčin vysokého počtu obetí je podľa miestneho meteorológa nedostatok hromozvodov na budovách.
      Najmenej 15 ľudí zahynulo v utorok po zásahoch bleskov na severovýchode Nigérie. Obete si prírodný živel vyžiadal v štátoch Gombe a Yobe. O život prišlo osem mužov, štyri ženy a tri deti.
      V Nigérii vládne v súčasnosti obdobie dažďov a na jej tropickom juhu a vyprahnutom severe sa často vyskytujú búrky. V súčasnosti dochádza v tejto africkej krajine aj k záplavám, ktoré si už vyžiadali aj obete na životoch.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies