Blesky zabíjali v Indii: V troch štátoch pripravili o život najmenej 79 ľudí

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 12:22 • 2 min
Blesky zabíjali v Indii: V troch štátoch pripravili o život najmenej 79 ľudí

NAÍ DILLÍ - Najmenej 79 ľudí prišlo od utorka o život následkom úderu blesku na severe a východe Indie - v štátoch Bihár, Džhárkhand a Madhjapradéš. S odvolaním sa na miestne úrady o tom dnes informovala stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Väčšinu obetí tvoria roľníci, ktorí počas prívalových dažďov pracovali na otvorenom priestranstve. Vyše 20 osôb utrpelo vážne popáleniny. Najviac prípadov sa vyskytlo v okolí mesta Patna, ktoré je metropolou štátu Bihár.

 

Podobné incidenty sú v Indii časté počas hustých monzúnových zrážok. Podľa miestnych úradov zomrelo od roku 2005 v Indii na následky úderu bleskom každoročne približne 2000 ľudí. Obdobie monzúnov trvá od júna do septembra.

 

Prírodný živel usmrtil aj značný počet voľne sa pasúceho dobytka. Miestne úrady v postihnutých štátoch vyzvali obyvateľov, aby sa počas búrok nezdržiavali na otvorených priestranstvách a nevystavovali sa riziku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies