Bláznivý máj: Slovensko čakajú mrazivé noci, má byť až - 10 stupňov Celzia

NETKY.SK • 7 Máj 2017, 17:28 • 2 min
Bláznivý máj: Slovensko čakajú mrazivé noci, má byť až - 10 stupňov Celzia

BRATISLAVA - Slovensko čakajú dve mrazivé noci. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého - najnižšieho stupňa pred prízemnými mrazmi, ktoré sa môžu vyskytnúť v niektorých častiach krajiny.

slovakia

left justify in out

Ochladenie nebezpečné pre poľnohospodárov a záhradkárov má prísť ešte pred troma ľadovými mužmi, ktorí sú v kalendári až budúci víkend. V noci z pondelka na utorok (z 8.5. na 9.5.) sa prejaví na severe stredného Slovenska a v severných okresoch Spiša. Teploty od 2.00 h do 8.00 h ráno tu môžu vo výške 5 centimetrov nad povrchom zeme ojedinele klesnúť na 0 až - 2 stupne C.

 

Ešte chladnejšou bude noc z utorka na stredu (z 9.5. na 10.5). Na severe stredného Slovenska a v severných okresoch Spiša majú prízemné mrazy od 22.00 h do 8.00 h ráno dosahovať na mnohých miestach hodnotu - 5 až - 10 stupňov C. V južnej časti stredného Slovenska sa očakáva na mnohých miestach prízemná teplota - 2 až - 7 stupňov C a na severe východného Slovenka prízemný mráz s hodnotami - 1 až - 5 stupňov C.

 

img

 

Počas tejto noci už nepôjde len o prízemné mrazy, ale mrznúť bude i vo výške dva metre nad povrchom. Na severe stredného Slovenska a v severných okresoch Spiša očakávajú meteorológovia - 2 až -7 stupňov C, na juhu stredného Slovenska -1 až - 5 stupňov C a na severe východného Slovenska v takejto výške mráz do - 3 stupňov C.

 

V pondelok cez deň má byť polooblačno až oblačno, na severe a východe prechodne až zamračené. Môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota dosiahne 16 až 21, v Žilinskom a Prešovskom kraji 11 až 16 stupňov Celzia.

 

img

 

V utorok sa ochladí na 9 až 14 stupňov, v Žilinskom kraji a na Spiši má byť len 3 až 8 st. Fúkať bude prevažne severný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, v nárazoch môže miestami 
dosiahnuť 55 km/h.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies