Bláznivé počasie: Po teplých dňoch bude pršať až do nedele!

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 13:41 • 2 min
Bláznivé počasie: Po teplých dňoch bude pršať až do nedele!

BRATISLAVA - Od dnešného večera budú opäť hroziť búrky. Výstrahu prvého stupňa vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Dnes od 22:00 sa začne blýskať a hrmieť v Bratislavskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji a takéto počasie bude trvať do nedele 18. mája do 2:00.

slovakia

left justify in out

V Banskobystrickom a Trenčianskom kraji búrky hrozia do nedeľňajšieho rána do 6:00. Žilinský kraj môže búrky očakávať od polnoci z piatka 17. na sobotu 18. mája, pričom aj tam výstraha trvá do nedele. V Prešovskom a Košickom kraji sa môžu búrky vyskytnúť do nedele do 10:00.

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky. Pri nich spadne 15 až 35 milimetrov zrážok a nárazy vetra môžu dosiahnuť rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu. Ako dôsledok búrok sa môžu výrazne prechodne zdvihnúť vodné hladiny na malých tokoch. No voda môže takisto stekať zo svahov, zatápať pivnice, podchody alebo podjazdy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies