Bláznivé počasie na Slovensku: Dnes 17 stupňov, v stredu bude snežiť

NETKY.SK • 22 Február 2016, 16:30 • 2 min
Bláznivé počasie na Slovensku: Dnes 17 stupňov, v stredu bude snežiť

BRATISLAVA – Je síce len február, ale počasie tento týždeň bude skôr pripomínať to aprílové. Dnes bude na február extrémne teplo, avšak počasie sa tento týždeň radikálne zmení.

slovakia

left justify in out

Predpoveď počasia na pondelok (zdroj: SHMÚ):

Po prechode teplého frontu k nám bude od západu prúdiť teplý vzduch. Bude polooblačno až oblačno. V nižších polohách ráno a dopoludnia ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou. Najvyššia denná teplota 12 až 17, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 10 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 4 stupňov. Fúkať bude prevažne juhozápadný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami do 16 m/s (60 km/h), najmä na severe. Na horách spočiatku búrlivý vietor až silná víchrica.

 

img

 

Hrozia aj povodne:

 

img

 

Utorok:

Od severozápadu postúpi na západné Slovensko zvlnený studený front. V Utorok bude oblačno až zamračené. Spočiatku ojedinele, cez deň na viacerých miestach,  dážď, vo vysokých horských polohách sneženie.  Nočná teplota 6 až 1 stupeň.  Denná teplota 6 až 12 stupňov. Fúkať bude južný až juhozápadný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h). Na hrebeňoch hôr spočiatku prudký až búrlivý vietor.

 

Streda:

Zvlnený studený front sa bude presúvať cez Slovensko ďalej na juhovýchod.  Za ním sa k nám v chladnom vzduchu od západu rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu. V noci bude prevažne zamračené s dažďom, vo vysokých, neskôr stredných, polohách sneženie. Cez deň premenlivá veľká oblačnosť a miestami snehové prehánky, v nížinách aj dažďové. Nočná teplota 5 až -1 st. Denná teplota 4 až 8, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 2 st. Spočiatku slabý juhozápadný vietor, postupne sa zmení na severozápadný  4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h).  Vietor večer zoslabne.

 

Štvrtok:

Polooblačno až oblačno, ojedinele prehánky, prevažne snehové. Nočná teplota -2 až -6, v dolinách a kotlinách miestami okolo -8 st. Denná teplota 5 až 9, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 3 st.

 

Piatok:

Prevažne oblačno a miestami sneženie, v nížinách dážď. Nočná teplota -1 až -6 st. Denná teplota 1 až 7 st.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona