Bláznivé aprílové počasie: Na celom Slovensku opäť hrozia nočné mrazy

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 15:17 • 2 min
Bláznivé aprílové počasie: Na celom Slovensku opäť hrozia nočné mrazy

BRATISLAVA - Na Slovensku opäť hrozia nočné prízemné mrazy. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre nasledujúcu noc výstrahu 1. stupňa pred mrazmi pre celé územie krajiny.

slovakia

left justify in out

img

 

"Aj v nížinách Slovenska sa môže vo výške päť centimetrov nad zemským povrchom v čase od polnoci do 8:00 ráno, vyskytnúť prízemný mráz od 0 až - 5 °C," uviedol vo vyhlásení meteorológ Štefan Dlhoš. V noci z pondelka na utorok môže nočná teplota na severe Slovenska klesnúť až k - 8 stupňom Celzia. Prízemný mráz môže predstavovať nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny, varoval Slovenský hydrometeorologický ústav.

 

 

 
Predpoveď počasia na utorok:
Prevažne poloblačno. Večer na západe ojedinele slabý dážď. Nočná teplota 3 až -5 st. NA MNOHÝCH MIESTACH PRÍZEMNÝ MRÁZ. Denná teplota 10 až 16, na severe miestami okolo 8 st. Prevažne južný vietor do 35 km/h.
 
Streda:
Oblačno až zamračené, vo východnej polovici územia spočiatku zmenšená  oblačnosť. V noci miestami, cez deň na viacerých miestach dážď alebo  prehánky. Vo vyšších, k večeru na severozápade aj v stredných polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota 3 až -2, v južnej polovici západného Slovenska  okolo 5 st. V nížinách ojedinele prízemný mráz! Najvyššia denná teplota 7 až 12, v Nitrianskom kraji, na juhu  Banskobystrického kraja a na východe 13 až 18 st. V noci slabý, cez deň prevažne južný, popoludní na západe severozápadný vietor 4 až 9 m/s (15 až 35 km/h), miestami v nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h).

Štvrtok:
V noci oblačno až zamračené a miestami, najmä na východe, dážď alebo  prehánky. Od západu ustávanie zrážok a zmenšovanie oblačnosti. Cez deň  premenlivá oblačnosť a miestami prehánky. V noci od cca 600, cez deň postupne od 1000 m sneženie. Najnižšia nočná teplota 3 až -2, na Zemplíne miestami okolo 5 st. V nížinách ojedinele prízemný mráz! Najvyššia denná teplota 11 až 15, na severe miestami okolo 9 st. Prevažne západný, na východe spočiatku južný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies