Blaževič: Modrič je najinteligentnejší hráč na svete

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 16:50 • 2 min
Blaževič: Modrič je najinteligentnejší hráč na svete

ZÁHREB - Jeden z najslávnejších trénerov juhoslovanskej a neskôr aj chorvátskej futbalovej histórie Miroslav Blaževič je presvedčený, že súčasný tím "Vatreni" má svojej stredovej formácii hráča, ktorému sa nevyrovná žiadny iný svetový záložník.

slovakia

left justify in out

Podľa populárneho ´Čira´, ako znie prezývka 81-ročného rodáka z bosnianskeho Travnika (nar. 10. februára 1935), je Luka Modrič najinteligentnejší futbalista súčasnosti. Hráč Realu Madrid exkluzívnym volejom rozhodol nedeľňajší prvý zápas Chorvátska na ME vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) proti tímu Turecka (1:0).

 

"Luka Modrič je najlepší stredopoliar na svete a momentálne neexistuje inteligentnejší futbalista, ako je on. Vždy presne vie, kedy a akým spôsobom odovzdať loptu, či roztiahnuť hru do strany, alebo hrať kolmo dopredu," vyhlásil pre portál vecernji.hr Blaževič, ktorý s Chorvátmi získal na MS 1998 vo Francúzsku bronzové medaily.

 

V jeho tíme vtedy hviezdili hráči ako Davor Šuker, Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Robert Jarni či Slaven Bilič.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona