Blazerovi dočasne zastavili členstvo v exekutíve FIFA

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 10:13 • 2 min
Blazerovi dočasne zastavili členstvo v exekutíve FIFA

ZÜRICH - Predseda súdnej komory etickej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Hans-Joachim Eckert dočasne zastavil členstvo vo výkonnom výbore FIFA Charlesovi "Chuckovi" Blazerovi z USA.

slovakia

left justify in out

Američan minulý rok odstúpil z funkcie generálneho sekretára Futbalovej konfederácie Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF), obvinili ho zo sprenevery financií na osobné účely. Podľa vyhlásenia FIFA má Blazer zastavenú účasť vo všetkých futbalových aktivitách na národnej aj medzinárodnej úrovni, a to na maximálne 90 dní. "Na základe viacerých porušení etického kódexu FIFA o to požiadal zástupca predsedu vyšetrovacej komory etickej komisie Robert Torres," uvádza FIFA.

Správa etickej komisie CONCACAF konštatovala, že Blazer spreneveril 15 miliónov dolárov a tiež prostriedky z ďalších fondov na nákup a prenájom luxusných apartmánov. Paradoxne to bol práve Blazer, kto v roku 2011 obvinil kandidáta Mohameda bin Hammama a jeho priaznivca Jacka Warnera z podplácania v kampani pred voľbami prezidenta FIFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies