Blatterov želaný nástupca nie je medzi kandidátmi

NETKY.SK • 26 Február 2016, 14:12 • 2 min
Blatterov želaný nástupca nie je medzi kandidátmi

ZÜRICH - Odchádzajúci prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter v piatok publikovanom rozhovore pre švajčiarsky denník Aargauer Zeitung priznal, že ním preferovaný nástupca na čele celosvetovej organizácie sa nenachádza medzi piatimi kandidátmi.

slovakia

left justify in out

Odmietol však konkretizovať jeho meno. Blatter sa v ostatných mesiacoch rozprával so všetkými uchádzačmi okrem jordánskeho princa Aliho bin Al-Husejna. Spochybnil plán Gianniho Infantina na každoročnú finančnú podporu chudobným členom FIFA vo výške jedného milióna amerických dolárov. FIFA si to podľa Švajčiara nemôže dovoliť. Blatterovi sa nepáči ani stredajší verdikt odvolacej komisie FIFA, ktorá skrátila jeho dištanc z ôsmich na šesť rokov a vylúčila jeho účasť na piatkovom volebnom kongrese. Je presvedčený, že trest mal byť omnoho jemnejší. Sedemdesiatdeväťročný rodák z Vispu vylúčil možnosť svoje budúcej úlohy tzv. whistleblowera v americkom vyšetrovaní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies