Blatterov odkaz politikom: Nechajte futbal na pokoji

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 08:54 • 2 min
Blatterov odkaz politikom: Nechajte futbal na pokoji

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vyzval štátnikov z celého sveta, aby futbal vynechali zo svojich politických vyhlásení. Jeho slová odzneli na zasadnutí exekutívy FIFA v Zürichu.

slovakia

left justify in out

"Vyzývam všetkých politikov, aby nechali futbal na pokoji. Zasahovaní z ich strany do nášho športu už bolo viac ako dosť," povedal Blatter. Reagoval tak aj na slová ukrajinského prezidenta Petra Porošenka, ktorý vyzval na bojkot svetového šampionátu v roku 2018 v Rusku. "Majstrovstvá sveta sa v roku 2018 uskutočnia v Rusku, žiadny svetový politik na tom nič nezmení. Bojkot športového podujatia z politických dôvodov nikdy nič nevyriešil a som presvedčený, že by tomu nebolo inak ani v tomto prípade. Naopak, verím, že usporiadanie finálového turnaja v Rusku prispeje k upokojeniu situácie v tomto regióne," dodal Blatter.

 

Šéf svetového futbalu nezabudol pripomenúť, že Organizácia spojených národov (OSN) vlani schválila rezolúciu, ktorá zaručuje nezávislosť športu od politiky. Blatter zároveň ukázal prstom na poslancov Európskeho parlamentu. "Komisia Európskeho parlamentu v nedávnej minulosti niekoľkokrát ignorovala rezolúciu OSN, keď najskôr vyzvala na bojkot svetového šampionátu v Katare a potom aj v Rusku. To je evidentný príklad priameho zasahovania politickej moci do športu a my to nebudeme tolerovať," doplnil Blatter.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona