Blattera šokovali kontroverzné výroky Sacchiho

NETKY.SK • 18 Február 2015, 15:07 • 2 min
Blattera šokovali kontroverzné výroky Sacchiho

ŽENEVA - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter priznal, že ho šokovali kontroverzné vyhlásenia Arriga Sacchiho na adresu futbalistov odlišnej farby pleti. Bývalý tréner talianskej reprezentácie uviedol, že na Apeninskom polostrove hrá príliš veľa "farebných" hráčov.

slovakia

left justify in out

"Hrdosť a dôstojnosť nie sú otázkou farby pleti. Výroky Arriga Sacchiho ma šokovali. Prestaňte s tým," napísal Blatter na svojom účte na sociálnej sieti Twitter. Sacchi predtým vyhlásil: "Taliansko nemá žiadnu dôstojnosť alebo hrdosť. Nie je predsa správne, aby za jeden tím hralo 15 zahraničných hráčov."

 

Sacchi dosiahol najväčšie úspechy v AC Miláno, kde trénoval aj Holanďanov s africkými koreňmi Ruuda Gullita a Franka Rijkaarda. Pre denník Gazzetta dello Sport sa obhajoval: "Ja nie som rasista, moja trénerská minulosť to dokazuje. Ale počas víkendu som sledoval mládežnícky turnaj a podľa mňa tam hralo veľa netalianskych hráčov. Chcel som tým podčiarknuť fakt, že podľa mňa strácame národnú hrdosť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies