Blattera prekvapilo odstúpenie Garciu

NETKY.SK • 17 December 2014, 19:04 • 2 min
Blattera prekvapilo odstúpenie Garciu

MARRÁKEŠ - Prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácia (FIFA) Seppa Blattera prekvapila rezignácia šéfa vyšetrovacej komory etickej komisie Michaela Garciu.

slovakia

left justify in out

"Akurát som dostal túto informáciu, nebudem to nijakým spôsobom komentovať. Som prekvapený, to je všetko, čo môžem povedať," povedal 78-ročný švajčiarsky šéf FIFA, ktorý sa k prípadu oficiálne vyjadrí vo štvrtok po stretnutí s výkonným výborom.

 

Američan Garcia zložil svoju funkciu na protest proti utorkovému zamietnutiu odvolania proti záverom jeho nemeckého kolegu zo súdnej komory Joachima Eckerta v korupčnej kauze s voľbou organizátorov majstrovstiev sveta 2018 a 2022. FIFA jeho podnet označila za neprípustný. 

 

"Eckertovo rozhodnutie ma síce pripravilo o vieru v nezávislosť súdnej komory, ale k záveru, že moja rola v tomto procese sa skončila, viedol nedostatok líderstva v rámci FIFA," uviedol Garcia vo svojom komuniké a dodal: "Žiadny autonómny riadiaci výbor, vyšetrovateľ či rozhodcovský panel nemôže zmeniť vnútornú kultúru nejakej organizácie."

 

Garcia napadol verdikty Eckerta, ktorý v novembri skonštatoval, že nenašiel dôkazy svedčiace o úplatkoch či zákulisných dohodách a nevidí žiaden dôvod na opakovanie celého procesu výberu. Eckert od začiatku septembra študoval 430-stranovú Garciovu správu, ktorej obsah zostal utajený. Tvrdí, že dôveryhodnosť volieb nebola narušená a nevyvstala potreba revidovať výsledky. Garcia zastáva názor, že Eckertove závery sú neúplné a nesprávne. 

FIFA tvrdí, že Eckertova správa nemá váhu rozhodnutia, preto sa proti nej nedá odvolať. Zatiaľ nie je jasné, či sa Garcia môže obrátiť na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona