Blatter zoficiálnil svoju kandidatúru na prezidenta FIFA

NETKY.SK • 29 Január 2015, 13:43 • 2 min
Blatter zoficiálnil svoju kandidatúru na prezidenta FIFA

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vo štvrtok oficiálne potvrdil svoju kandidatúru na post lídra svetového futbalu v ďalšom volebnom období.

slovakia

left justify in out

Išlo však iba o formálnu záležitosť, o úmysle 78-ročného Blattera pokračovať vo funkcii prezidenta FIFA sa vedelo s veľkým predstihom. Správu priniesli viaceré zahraničné médiá. Švajčiar neprezradil, ktoré členské krajiny ho nominovali. Podmienkou prihlášky je podpora piatich asociácií. Termín podania vyprší vo štvrtok 29. januára o polnoci stredoeurópskeho času.

 

Už dávnejšie prejavili záujem o post viceprezident FIFA, jordánsky princ Ali Bin Al-Husejn, bývalý riaditeľ FIFA pre medzinárodné vzťahy Jérome Champagne a s kurióznou kampaňou za podpory stávkovej kancelárie vyrukoval aj bývalý francúzsky reprezentant David Ginola. Rady vyzývateľov doterajšieho šéfa FIFA Blattera v stredu nečakane rozšíril bývalý portugalský reprezentant Luís Figo, do volebného boja vstúpil aj prezident Kráľovského holandského futbalového zväzu Michael van Praag. 

 

Voľby budú 29. mája, Blatter sa na nich bude usilovať o svoj piaty mandát a je najväčším favoritom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona