Blatter zaradil spiatočku, neoznámil kandidatúru

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 10:24 • 2 min
Blatter zaradil spiatočku, neoznámil kandidatúru

SAO PAULO - Mal to byť ďalší veľký moment v kariére Seppa Blattera, vyhlásenie o kandidatúre na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa ale na záver kongresu v brazílskom Sao Paule nekonalo.

slovakia

left justify in out

Švajčiar sa zháčil. Na ostrú a adresnú kritiku, akú si vypočul z úst európskych delegátov, nebol zvyknutý. Šanca na odštartovanie kampane za piaty mandát lídra organizácie zostala nevyužitá.

 

"Za celý svoj život si nepamätám väčšiu nezdvorilosť. Na futbalovom ihrisku ani v súkromí," povedal Blatter v nemčine na tlačovej konferencii po skončení kongresu. V ďalšom výleve ho zastavil moderátor. 

 

Skúseným 78-ročným funkcionárom otriasol postoj zástupcov Európskej futbalovej únie (UEFA) na utorkovom stretnutí. Člen exekutívy UEFA a prezident Kráľovského holandského futbalového zväzu Michael van Praag ho otvorene vyzval, aby sa viac neusiloval o zvolenie do funkcie, pretože počas jeho úradovania klesla reputácia FIFA. "Ľudia spájajú FIFA s korupciou a krádežami. Imidž FIFA je poškodený udalosťami z posledných rokov. Len veľmi málo ľudí berie túto organizáciu vážne, za všetko je zodpovedný Blatter," povedal Van Praag. Názor Európy ostro kontrastuje s ostatnými kontinentmi, kde Blattera v utorok vítali ováciami. 

 

"Som pripravený sprevádzať vás aj v budúcnosti. Ale je to na vašom rozhodnutí, na kongrese, či ma chce. Predvolebná kampaň sa stále nezačala, oficiálne ešte nie je kandidátom nik. Moja misia nie je na konci, spýtajte sa ma budúci rok," povedal delegátom Blatter namiesto jasnej deklarácie, že bude kandidovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies