Blatter vyzval FIFA, aby podporila vyšetrovanie korupčného škandálu

NETKY.SK • 24 September 2015, 23:14 • 2 min
Blatter vyzval FIFA, aby podporila vyšetrovanie korupčného škandálu

ŽENEVA - Odchádzajúci šéf svetového futbalu Sepp Blatter vyzval orgány FIFA, aby podporili snahu amerických a švajčiarskych vyšetrovateľov v prípade korupčného škandálu. Vo svojom štvrtkovom stĺpčeku zároveň uviedol, že riadiace orgány FIFA by mali s úradmi spolupracovať bez ohľadu na to, do akej hĺbky sa vyšetrovanie dostane.

slovakia

left justify in out

"Pred nami je náročná cesta, ale musíme ju prejsť, ak chceme vážne docieliť zmeny," napísal Blatter v týždenníku FIFA. Jeho výzva prišla len deň potom, ako švajčiarsky generálny prokurátor Michael Lauber pod tlakom získal povolenie na prezretie súkromnej pošty suspendovaného generálneho sekretára FIFA Jeromeho Valckeho. Toho strešná organizácia svetového futbalu minulý týždeň dočasne zbavila funkcie pre obvinenia z nelegálneho predaja vstupeniek na zápasy vlaňajších MS v Brazílii.

 

"Musíme ukázať, že chápeme vážnosť celej situácie a sme pripravení prijať správne kroky na jej vyriešenie," dodal Blatter. Po jeho odstúpení sa budú konať nové voľby prezidenta FIFA, ktoré sú naplánované na 26. februára budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies