Blatter tlačí Južnú Ameriku do tvrdšieho boja proti rasizmu

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 10:54 • 2 min
Blatter tlačí Južnú Ameriku do tvrdšieho boja proti rasizmu

ASUNCIÓN - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter apeluje na juhoamerických členov, aby s väčšou razanciou zasiahli proti rasizmu vo fanúšikovských radoch.

slovakia

left justify in out

Výzva prišla po tom, ako Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) vyjadrila Blatterovi podporu v kampani pred májovými voľbami lídra FIFA. Švajčiar povzbudil desať asociácií, aby neváhali v boji proti intolerancii siahnuť aj po nepopulárnych opatreniach, ako je odrátanie bodov či zostup do nižších súťaží.

 

"Máme tu vážny problém s rasizmom a diskrimináciou. Prijali sme pravidlá, chýba len odvaha zastaviť tento trend, a to na globálnej úrovni," konštatoval Blatter na 65. riadnom kongrese CONMEBOL-u v paraguajskom Asuncióne.

 

Prejavy rasizmu voči hráčom afrického pôvodu nie sú ničím výnimočným ani v Brazílii, kde žije silná populácia etnicky zmiešaného obyvateľstva. Zhodou okolností práve v stredu dostal peruánsky klub Cienciano pokutu viac ako 12-tisíc dolárov a na jeden zápas mu zatvorili tribúny štadióna za inzultáciu panamského hráča tmavej pleti Luisa Tejadu fanúšikmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies