Blatter spochybnil pravidlo o góloch u súpera

NETKY.SK • 10 Október 2014, 07:56 • 2 min
Blatter spochybnil pravidlo o góloch u súpera

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter otvoril debatu o prípadnom prehodnotení už viac ako 50 rokov platného pravidla väčšej hodnoty gólov na ihrisku súpera pri vyraďovacom systéme doma - vonku.

slovakia

left justify in out

"Je na čase prehodnotiť to," napísal Blatter pre najčerstvejšie vydanie FIFA Weekly a dodal: "Futbal od roku 1960 pokročil, takže pravidlo o góle na ihrisku súpera môže byť spochybňované. Má ešte tento predpis zmysel? Myšlienka sa datuje od doby, keď zápasy na ihriskách súperov predstavovali dobrodružnú cestu, ktorá bola dlhá a náročná. Podmienky sa líšili od terajších." 

 

"Keď je skóre vyrovnané, hosťujúci tím má o 30 minút viac ako domáce mužstvo streliť ´cennejší´ gól na ihrisku súpera, pretože v prvom zápase nie je predĺženie. Túto nerovnováhu už zrušili v rôznych súťažiach," dodal 78-ročný Blatter. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies