Blatter sa stráni verejných vystúpení

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 10:45 • 2 min
Blatter sa stráni verejných vystúpení

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter sa vyhýba vystúpeniam na verejnosti. Vo štvrtok mal predniesť otvárací prejav na konferencii o futbalovej medicíne v jednom z zürišských hotelov.

slovakia

left justify in out

Deň pred tým vynechal dve stretnutia kontinentálnych futbalových konfederácií. Švajčiar mení program po stredajších udalostiach, keď v Zürichu zadržali na žiadosť amerických úradov siedmich funkcionárov a švajčiarska prokuratúra začala trestné stíhanie neznámeho páchateľa pre podozrenie zo skorumpovanej voľby organizátorov majstrovstiev sveta 2018 a 2022.


Vo štvrtok sa v Zürichu začne 65. kongres FIFA. Hlavným bodom programu je piatková voľba prezidenta. Blatter je favoritom, uchádza sa o piaty mandát. Jeho jediným súperom je jordánsky princ Ali bin al-Husejn. Na štvrtok je na 12.30 h neplánované aj stretnutie delegátov Európskej futbalovej únie, na ktorom by prezident FIFA podľa protokolu nemal chýbať. UEFA podporuje Al-Husejna a navyše pre škandál požiadala o odklad volieb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies