Blatter sa posťažoval, že Platini ho posielal do väzenia

NETKY.SK • 16 August 2015, 11:25 • 2 min
Blatter sa posťažoval, že Platini ho posielal do väzenia

ZÜRICH - Dosluhujúci šéf svetového futbalu Sepp Blatter sa posťažoval, že jeden z jeho možných nástupcov Michel Platini sa mu mal vyhrážať väzením.

slovakia

left justify in out

To v prípade, že si to nerozmyslí s opätovnou kandidatúrou na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Malo sa to stať počas májového kongresu FIFA, na ktorom najprv 79-ročného Blattera po piaty raz zvolili do funkcie, ale o štyri dni neskôr šokujúco oznámil svoju rezignáciu. Blatter vedie svetový futbal od roku 1998. Platini sa nemal vyhrážať Blatterovi osobne, ale prostredníctvom jeho 80-ročného brata Petra.


"Na spoločnej večeri počas kongresu FIFA Platini vravel môjmu bratovi, aby mi odkázal, že ak neodstúpim z volebného boja, pôjdem do väzenia," povedal Sepp Blatter pre holandský denník Volkskrant. Peter Blatter sa mal po týchto slovách rozplakať. Platini na toto obvinenie osobne nezareagoval, ale podľa zdroja z jeho okolia mal povedať toto:


"Je to len ďalší smiešny pokus FIFA odvrátiť pozornosť od skutočných problémov. Tento príbeh je vymyslený a prezident UEFA na to nebude reagovať. Nemá to zmysel," citovali svetové agentúry Platiniho zázemie. Blatter sa ešte posťažoval, že o 19 rokov mladšieho Platiniho kedysi vnímal ako svojho syna a neraz mu podal pomocnú ruku v profesionálnom napredovaní v kariére. "Áno, boli sme ako otec so synom. Po majstrovstvách sveta v roku 1998 pracoval pre mňa štyri roky a spolu sme pripravovali jeho kandidatúru na šéfa UEFA. Keď sa ním v roku 2007 stal, bolo to s mojou plnou podporou," povedal Blatter.


Momentálne je Platini jedným z najväčších Blatterových kritikov, ale zároveň aj najväžnejším kandidátom na ním uvoľnenú stoličku šéfa FIFA. Nové voľby prezidenta FIFA sa uskutočnia 26. februára 2016 a majster Európy z roku 1984 a bývalý dvojnásobný najlepší svetový futbalista Platini už oznámil, že sa bude uchádzať. Podľa zdroja z okolia Platiniho sa ten sústredí nie na slovné odvety voči Blatterovým obvineniam, ale na hľadanie spôsobov ako zlepšiť imidž svetového futbalu, ktorý v uplynulých mesiacoch zasiahla najväčšia korupčná aféra v histórii. "Platinimu ide najmä o to, aby značka FIFA opäť získala dobrú povesť a reputáciu pred svetom," dodal Platiniho blízky zdroj.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies