Blatter s Platinim neuspeli s odvolaním voči suspendácii

NETKY.SK • 18 November 2015, 13:53 • 2 min
Blatter s Platinim neuspeli s odvolaním voči suspendácii

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter a šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini neuspeli s odvolaním voči trestu od etickej komisie FIFA.

slovakia

left justify in out

Tá oboch suspendovala na obdobie 90 dní za netransparentnú platbu, ktorú strešný orgán svetového futbalu vyplatil Platinimu za jeho služby v období rokov 1999 až 2002.

 

Blattera i Platiniho suspendovali v októbri. Platini kvôli tomu prišiel o možnosť kandidovať na post prezidenta FIFA. Volebná komisia zatiaľ schválila piatich oficiálnych kandidátov na prezidentskú funkciu. Sú nimi princ Ali Al Hussein z Jordánska, šejk Salman Bin Ebrahim Al Khalifa z Bahrajnu, Francúz Jerome Champagne, Švajčiar Gianni Infantino a Juhoafričan Tokyo Sexwale.

 

Platini zinkasoval od FIFA sumu dva milióny švajčiarskych frankov. Obvinenia z korupcie ale odmieta. Dištanc mu vyprší 6. januára, etická komisia ho potom ale môže predĺžiť o ďalších 45 dní do 20. februára, čo je iba šesť dní pred voľbou prezidenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona