Blatter pripustil posun výkopov duelov na MS pre horúčavy

NETKY.SK • 26 November 2013, 17:02 • 2 min
Blatter pripustil posun výkopov duelov na MS pre horúčavy

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter pripustil, že otvorí diskusiu týkajúcu sa začiatkov stretnutí na budúcoročných majstrovstvách sveta v Brazílii. Podľa pôvodného rozhodnutia FIFA sa niektoré zápasy na záverečnom turnaji svetového šampionátu 2014 majú začínať už o 13.00 h miestneho času.

slovakia

left justify in out

Výčitky Medzinárodnej federácie profesionálnych futbalistov (FIFPro) voči časovému harmonogramu sa týkajú najmä termínov stretnutí v mestách Natal, Recife a Salvador na severovýchodnom pobreží Brazílie. Začiatky duelov krátko po poludni miestneho času v mestách ležiacich v tropickom klimatickom pásme podľa nej predstavujú hrozbu pre zdravie hráčov.

"V decembri absolvujeme v Salvadore stretnutie organizačného výboru MS a výkonného výboru FIFA," vyhlásil Blatter. "Dostali sme viacero podnetov ohľadom časového harmonogramu, ktorými sa budeme zaoberať," povedal šéf riadiaceho orgánu svetového futbalu.

"Pri určovaní časov zápasov sme brali do úvahy viaceré kritériá, ktoré by mali zabezpečiť férovosť podmienok pre tímy. Každý by mal mať približne rovnakú dobu na oddych. Museli sme počítať aj s teplotami v jednotlivých mestách, globálnym televíznym trhom, logistikou fanúšikov pri cestovaní, letovými časmi a ubytovacími možnosťami," uviedla v septembri 2012 po oznámení itinerára FIFA, ktorej exekutíva termíny potvrdzovala. Informácie priniesol web insidethegames.biz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies