Blatter príde svedčiť v kauze s Platinim na CAS

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 12:54 • 2 min
Blatter príde svedčiť v kauze s Platinim na CAS

NYON - Suspendovaný prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini v piatok predstúpi pred Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne, na ktorom napadol dištanc na šesť rokov od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Druhá strana predvolala ako svedka svojho dlhoročného lídra Seppa Blattera, ktorý v tej istej kauze dopadol rovnako ako Platini.


Francúz v decembri minulého roku pôvodne dostal spolu s Blatterom dištanc na osem rokov od etickej komisie FIFA za Švajčiarom schválené netransparentné vyplatenie dvoch miliónov CHF v roku 2011 klasifikované ako konflikt záujmov a nelojálnosť.

 

Odvolacia komisia FIFA obom napokon skrátila dištanc na šesť rokov, Platini aj Blatter sa následne odvolali na CAS. Dvaja niekdajší najvplyvnejší muži futbalového hnutia stále popierajú akékoľvek pochybenie. Tvrdia, že na doplatok za Platiniho poradenské služby Blatterovi v rokoch 1999 až 2002 mali ústnu dohodu. Blatterov prípad bude CAC riešiť neskôr. Pojednávanie v Platiniho prípade sa bude viesť vo francúzštine, s čím FIFA nesúhlasila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies