Blatter požiadal o znovuzvolenie, hlasovať budú všetci

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 11:28 • 2 min
Blatter požiadal o znovuzvolenie, hlasovať budú všetci

ZÜRICH - Súčasný prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter je presvedčený, že práve on je tým správnym kapitánom, ktorý vyvedie loď tejto organizácie z búrkových vôd.

slovakia

left justify in out

Na začiatku druhého dňa 65. kongresu FIFA vyzval Blatter na zjednotenie: "Je to potrebné, aby sme sa pohli dopredu. No nebude to jednoduché." Stredajšie zatknutie siedmich funkcionárov dostali riadiaci orgán svetového futbalu pod veľký tlak a delegáti sa v piatok musia rozhodnúť, či podporia 79-ročného Švajčiara alebo jordánskeho princa, o štyri dekády mladšieho Aliho bin Al-Husejna.


O víťazovi napokon rozhodne všetkých 209 členov FIFA. Neistú účasť mali Guinea-Bissau, Svätý Tomáš a Princov ostrov, Montserrat a Južný Sudán, ale ostatné národné federácie im to umožnili v hlasovaní, ktoré sa skončilo pomerom 183 ku 16. Podľa pravidiel FIFA musia jednotlivé federácie v predchádzajúcom štvorročnom období odohrať aspoň dve súťaže pod záštitou celosvetovej organizácie, aby získali právo rozhodovať o novom prezidentovi. "Južný Sudán bol špeciálnym prípadom, pretože sa naším členom stal iba v roku 2012," uviedol generálny tajomník FIFA Jérome Valcke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies