Blatter oživil myšlienku 6+5 na podporu hráčov z domácich líg

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 10:37 • 2 min
Blatter oživil myšlienku 6+5 na podporu hráčov z domácich líg

BERN - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter plánuje oživiť myšlienku "systému 6+5", ktorý by prinútil kluby nasadzovať najmenej šesť hráčov z ich vlastnej krajiny. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Návrh sa dočkal podpory na Kongrese FIFA v roku 2008, ale zastavila ho legislatíva Európskej únie v otázke voľného pohybu pracovnej sily. Blatter v najnovšom vydaní magazínu FIFA ale uviedol, že tento projekt ešte nie je úplne pasé.

 

"Nanešťastie táto myšlienka stroskotala na legislatíve EÚ. No ešte sme nepovedali posledné slovo. Experti Inštitútu pre európske záležitosti (INEA) sa domnievajú, že 'dohoda o kvóte hráčov a systém 6+5' môže byť kompatibilná so zákonmi. Preto túto myšlienku ešte nezatracujeme. Treba na tom seriózne popracovať," povedal prvý muž svetového futbalu. "Pomohlo by to k vyváženosti medzi klubovým a reprezentačným futbalom, uchránilo by to národnú identitu klubov a podnietilo stimuly pre kluby vo výchove ich vlastných mladých hráčov," dodal Blatter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies