Blatter otvoril kongres FIFA, hovoril o futbale na iných planétach

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 17:17 • 2 min
Blatter otvoril kongres FIFA, hovoril o futbale na iných planétach

SAO PAULO - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter počas svojho otváracieho príhovoru na 64. kongrese FIFA v Brazílii predostrel aj svoju víziu, že futbal by sa raz mohol hrať aj na iných planétach.

slovakia

left justify in out

Blatter v stredu predstúpil pred zástupcov všetkých 209 členských krajín federácie a rozprával o vplyve futbalu vo svete a jeho budúcnosti. "Stále sme v našom reformnom procese, ale už na jeho konci. Naše základné princípy futbalu - disciplína, rešpekt a fair play sa dajú použiť v každej oblasti na celom svete. Zo severu na západ, východ a juh... a budeme sa diviť, keď sa jedného dňa bude futbal hrať aj na iných planétach. A v ten deň nebudeme mať majstrovstvá sveta, ale medziplanetárnu súťaž," agentúra Reuters citovala šéfa FIFA.
     

Blatterove bezstarostné slová prišli na začiatku pravdepodobne veľmi významného kongresu organizácie. FIFA je totiž zapletená do úplatkárskych škandálov a musí sa vyrovnať s problémami okolo organizácie MS v Brazílii, ktoré odštartujú už vo štvrtok. "Toto je pre FIFA veľmi dôležité obdobie. Svet sa mení a naša hra sa musí zmeniť s ním. Je našou povinnosťou posúvať futbal dopredu, ale aj zabezpečiť integritu našich orgánov. Futbal nie je iba hra, je to multimiliardový biznis. Neviem, či je to dobré, alebo nie. Vytvára to kontroverzné situácie a problémy. V tomto meniacom sa svete je len málo vecí mimo dosahu politiky a ekonomiky," dodal Blatter.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona