Blatter odsúdil rasistické správanie fanúšikov Betisu na vlastného hráča

NETKY.SK • 26 November 2013, 13:31 • 2 min
Blatter odsúdil rasistické správanie fanúšikov Betisu na vlastného hráča

MADRID - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter ostro odsúdil správanie fanúšikov Realu Betis, ktorí pri prehre 0:4 v mestskom derby proti FC Sevilla rasisticky urážali vylúčeného hráča vlastného tímu Paulaoa. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Skupina priaznivcov Betisu sa objavila na záberoch španielskej televízie, pričom vydávali opičie zvuky na Paulaa, ktorý musel predčasne pod sprchy na štadióne Sancheza Pizjuana ešte v prvom polčase. Incident sa objavil zásluhou rozhodcov aj v správe o stretnutí.

"Som doslova znechutený rasistickými urážkami na adresu hráča Real Betis. Odsudzujem ich správanie, ktoré videli milióny ľudí na svojich obrazovkách. Členovia FIFA schválili rozhodnutie kongresu z mája ohľadne boja proti diskriminácii. Je na čase prijať tvrdšie sankcie," uviedol prvý muž svetového futbalu na sociálnej sieti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona