Blatter odmietol Platiniho výzvu na odstúpenie

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 15:40 • 2 min
Blatter odmietol Platiniho výzvu na odstúpenie

ZÜRICH - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter odmietol výzvu na odstúpenie, ktorú mu adresoval niekdajší "žiak" a v súčasnosti líder Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini.

slovakia

left justify in out

Uviedol to jeden z nemenovaných bývalých kandidátov na post šéfa FIFA, teda Michael van Praag alebo Luís Figo. Platini sa zároveň zaručil, že väčšina európskych hlasujúcich podporí jordánskeho princa Aliho bin Al-Husejna. 

 

Ako oznámil výkonný riaditeľ Futbalovej asociácie Írska (FAI) a predstaviteľ UEFA John Delaney, riadiaci orgán európskeho futbalu len pár hodín pred začiatkom 65. kongresu FIFA vo švajčiarskom Zürichu upustil od úmyslu bojkotovať ho. Delaney však dodal, že viceprezident anglickej Futbalovej asociácie David Gill v prípade znovuzvolenia favorizovaného Blattera odmietne pozíciu vo výkonnom výbore FIFA, kde má ako zástupca britských národov nahradiť Jima Boycea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies