Blatter obvinil politikov z plánovaných bojkotov MS

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:35 • 2 min
Blatter obvinil politikov z plánovaných bojkotov MS

VIEDEŇ - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter obvinil nemenovaných zákonodarcov zo záujmu bojkotovať majstrovstvá sveta 2018 v Rusku a o štyri roky neskôr v Katare.

slovakia

left justify in out

"Futbalový aj celý športový svet by mal byť zjednotený v boji proti plánovaným bojkotom. Tie nikdy nepriniesli žiadne ovocie," vyhlásil Blatter na utorkovom kongrese Európskej futbalovej únie (UEFA) vo Viedni.


Ukrajinský prezident Petro Porošenko minulý týždeň vyzval k ignorovaniu svetového šampionátu v Rusku, iní politici zasa spochybnili turnaj v Katare pre podozrenia z korupcie a zlých pracovných podmienok. Sedemdesiatdeväťročný Švajčiar sa tentoraz - na rozdiel od stretnutia v júni minulého roka - dočkal od delegátov 54 členov UEFA aplauzu, odmietol však ponuku predniesť predvolebný príhovor, ako majú v utorok v Reed Exhibitions Messe v pláne jeho konkurenti v boji o post prezidenta FIFA, ktorými sú bývalý portugalský reprezentant Luís Figo, prezident Kráľovského holandského futbalového zväzu Michael van Praag a viceprezident FIFA a jordánsky princ Ali Bin Al-Husejn.


Blatter vyzdvihol prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasa Bacha a prezidenta Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfganga Niersbacha za ich odmietavý postoj k akýmkoľvek výzvam na bojkot majstrovstiev sveta. "Nezávislosť športu musí byť garantovaná. Futbal by mal byť symbolom jednoty a pomôcť pri riešení konfliktných situácií. Toto odvetvie je populárne na celom svete a váži si rozmanitosť ľudí. Neprináša len pozitívne emócie, ale stavia aj mosty medzi východom a západom," doplnil Sepp Blatter.


Prezident FIFA tiež vyzval na boj proti dopingu a ovplyvňovaniu zápasov a upozornil UEFA, že by sa mala postaviť na čelo tohto snaženia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies