Blatter o izraelsko-palestínskom spore: Verím, že nájdeme riešenie

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 07:37 • 2 min
Blatter o izraelsko-palestínskom spore: Verím, že nájdeme riešenie

TEL AVIV - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter si želá skorý koniec izraelsko-palestínskeho sporu. Palestínčania obvinili Izrael, že spravodajská služba židovského štátu ilegálne sleduje ich hráčov a trénerov. Navyše podali sťažnosť na FIFA, podľa ktorej hrá v izraelskej lige "rasistický" klub Beitar Jeruzalem.

slovakia

left justify in out

Palestína žiada, aby Izrael bol vylúčený zo štruktúr FIFA. Členské krajiny organizácie o tom budú rozhodovať na svojom kongrese 29. mája v Zürichu. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu po utorkovom mítingu s Blatterom povedal, že Palestína mieša šport s politikou. "Šport je nástrojom dobrej vôle medzi národmi. Politika v ňom nemá čo robiť," povedal Netanjahu pre agentúru DPA. Podľa šéfa FIFA by mal futbal spájať a nie rozdeľovať. "Futbal je silnejší ako všetky problémy. Som presvedčený, že čoskoro nájdeme riešenie," vyznal sa Blatter.

 

Ak chce Palestína uspieť so svojím návrhom, musí získať podporu troch štvrtín delegátov FIFA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies